Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Rapport: Hoe gaat het met de kerken?
  11 February 2016, 10:52 am
  CC BY SA 3.0De provincie Noord-Brabant heeft in het najaar van 2014 in samenspraak met de werkgroep 'Vrijkomende Kerken' een provinciale subsidieregeling ingesteld met betrekking tot de herontwikkeling van vrijkomende kerken in de provincie. Tussen het najaar van 2014 en het najaar van 2015 zijn vijf herbestemmingtrajecten gevolgd in hun proces. In deze publicatie is per herbestemmingtraject beschreven wat zij in het afgelopen jaar hebben bereikt en welke stappen zij op korte termijn gaan zetten.
 • Kloof beroepsarcheologen en amateurs leidt tot verlies informatie (€)
  10 February 2016, 12:31 pm
  Schedel, Kessel Foto: VU AmsterdamLeo Stolzenbach heeft de resten van Caesars veldslag bij Kessel gewoon bij hem thuis in Sint-Michielsgestel liggen. Duizenden objecten heeft hij verzameld, maar er was op dat moment nog geen aandacht voor. Nu voelt hij er weinig voor om de objecten te delen. "De wetenschap? Daar heb ik schijt aan."
 • Regionaal Archief West-Brabant gaat verhuizen
  10 February 2016, 11:48 am
  CC0De studiezaal van het Regionaal Archief West-Brabant aan de Beukenlaan in Oudenbosch sluit per 1 april de deuren. De reden is dat de archieven verhuizen naar een nieuw depot in Bergen op Zoom. De studiezaal blijft in de periode van 1 april tot 12 mei wel één dag per week geopend voor burgers en bedrijven die een bouwvergunning willen opvragen.
 • Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt Rijksmonument
  10 February 2016, 11:44 am
  CC BY SA 1.0Het Utrechtse college ondersteunt met een advies het voorstel van de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap om de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie tot Rijksmonument te benoemen. Dit meldt de gemeente. Als Rijksmonument zijn niet alleen de gebouwen, maar straks de hele linie met alle onderdelen daarin beschermd. Het college onderschrijft daarmee de cultuurhistorische en geschiedkundige waarde van deze historische verdedigingslinie.
 • Eindhoven Museum broedt op andere naam Erfgoedpark
  9 February 2016, 11:57 pm
  CC BY SA 2.0Het prehistorisch dorp, onderdeel van het Eindhoven Museum, denkt na over een nieuwe naam. De onofficiële naam van het Erfgoedpark is bekend voor bezoekers, maar vertelt volgens een woordvoerder van het Eindhoven Museum onvoldoende over wat het dorp te bieden heeft.
 • Klein miljoen voor project open kerken
  9 February 2016, 11:37 pm
  CC-BY-SA-3.0Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiroLoterij ontving Museum Catharijneconvent een bedrag van € 925.000 euro voor het project 'Het grootste museum van Nederland'. Voor dit project, onderdeel van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed, worden twaalf beeldbepalende kerken in Nederland geselecteerd. Doel is om deze bijzondere monumenten en de daarmee onlosmakelijk verbonden topkunst open te stellen, zodat iedereen kan genieten van dit unieke en verborgen nationale cultuurschoon.
 • Stichting voor behoud Adventskerk Alphen aan den Rijn
  9 February 2016, 11:29 pm
  CC-BY-3.0Onlangs is de Stichting Vrienden van de Adventskerk opgericht om onderhoud van de kerk voor de lagere termijn te garanderen. Een groep enthousiaste Alphenaren die het herkenbare gebouw in Alphen een warm hart toedragen hebben de handen ineengeslagen om met behulp van de Alphense samenleving én alle ondernemers van Alphen aan den Rijn de Adventskerk met orgel en interieur financieel te ondersteunen met concerten en andere evenementen, vrienden te maken via het vriendenprogramma, sponsoren te werven én door het kerkgebouw met haar multifunctionele ruimtes te verhuren.
 • Procedure monumentenstatus klooster Mariënburg start pas na verbouwing
  9 February 2016, 12:33 am
  CC-BY-SA-3.0Het gemeentebestuur van Bussum heeft laten weten dat de procedures om het klooster Mariënburg aan te laten wijzen als monument pas worden ingezet nadat de verbouwingsplannen zijn afgerond. Pas dan kan het volgens de gemeente echt goed gebeuren. Het klooster behoort tot de meest beeldbepalende bouwwerken van Bussum.
 • Pleidooi voor stucen Nieuwe Kerk Delft voor betere akoestiek
  9 February 2016, 12:29 am
  CC0Veertig bekende organisten pleiten in een petitie voor het opnieuw pleisteren van de muren van het schip van de Nieuwe Kerk in Delft. Dit om de akoestiek van de kerk voor het Bätzorgel uit 1840 te verbeteren. De petitie ”Nieuwe glans voor koninklijk orgel” wordt aangeboden aan het college van kerkrentmeesters van de protestantse gemeente Delft. Meer informatie en tekenen voor de petitie kan hier.
 • Monument terug naar gemeente Voorschoten na opheffen erfgoedstichting
  9 February 2016, 12:22 am
  CC BY SA 3.0De gemeente Voorschoten heeft een rijksmonumentaal pand die eigendom waren van erfgoedstichting Diogenes weer in bezit gekregen, nadat de vereniging is opgeheven. Het stichtingsbestuur heeft aangegeven zeer beperkt of eigenlijk geen mogelijkheden meer te zien om de statutaire doelstelling verder in te vullen. Naast het eigendomsrecht ontvangt de gemeente ook een bedrag van euro 278.000,- ten behoeve van onder andere het onderhoud.

Terug naar boven