Kerk Risico Check Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Drents museum gaat antieke Chinese graftombes herbouwen
  16 January 2017, 9:24 am
  Het Drents Museum in Assen gaat dit voorjaar twee, circa duizend jaar oude, graftombes uit China exact en op ware grootte nabouwen. Ook de muurschilderingen worden gekopieerd. De tombes zijn circa 6 meter lang en circa 2,5 meter breed. Het zijn tombes van Han-Chinezen die deel uitmaakten van het Liao-rijk, waaraan het museum zijn derde 'Chinese' expositie wijdt.
 • ‘Willem van Oranje was opportunist met dictatoriale trekjes’
  13 January 2017, 3:42 pm
  Willem van Oranje was geen idealist maar een opportunist met dictatoriale trekjes. Voor veel van zijn tijdgenoten was hij niet de held die het nageslacht in hem ziet. Dat stelden Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) vast in een biografie over Willem van Oranje na bestudering van de 13 duizend brieven van de Vader des Vaderlands die behouden zijn gebleven. Nederlanders moeten niet langer worden blootgesteld aan mythen over de Vader des Vaderlands, vinden de auteurs.
 • Kasteel de Haar eert herschepper Pierre Cuypers
  13 January 2017, 12:09 pm
  Kasteel de Haar in Haarzuilens wijdt vanaf dit voorjaar een expositie aan het leven en het werk van de man die het zijn huidige aanblik gaf, Pierre Cuypers, vooral bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Het is zo'n 125 jaar geleden dat Cuypers begon met de herbouw ervan.
 • Amsterdam wil wonen boven winkels aantrekkelijk maken
  13 January 2017, 11:59 am
  Amsterdam gaat subsidies verstrekken voor het bewoonbaar maken van ruimtes boven winkels in de stad. Belangstellenden kunnen hiervoor maximaal 25.000 euro per project ontvangen. Volgens wethouder Laurens Ivens (Wonen, SP) staan vele etages boven winkels en andere bedrijfsruimten jaren leeg. Dat is gezien de grote vraag naar woonruimte in de stad ongewenst.
 • Brabantse Hoeders lanceren reddingsplan voor 200 kerken
  13 January 2017, 9:30 am
  In een brochure Over ranke torenspitsen, staat beschreven hoe de komende jaren voor zo’n 200 Brabantse kerken een nieuwe bestemming moet worden gevonden om sloop voor te kunnen zijn, inclusief een stappenplan voor behoud. Drie vrijwilligers van de Stichting Brabantse Hoeders - Lilian Grootswagers, Wies van Leeuwen en Paul Spapens - tekenen voor de inhoud. Ze spreken van ‘het grootste culturele probleem van Brabant’.
 • Een volk van eigenwijze nationalisten
  12 January 2017, 5:51 pm
  In de negentiende eeuw verstevigde Nederland, net als veel andere Europese landen, haar nationale identiteit. Anne Petterson beschrijft hoe ‘het gewone volk’ in Amsterdam de vaderlandslievende gevoelens iets anders uitte dan de elite had gehoopt. Promotie op 24 januari.
 • Haantje terug op kerktoren Kockengen
  12 January 2017, 5:25 pm
  Met het terugplaatsen van de haan is de restauratie van de toren van de Hervormde Kerk van Kockengen een stap verder. De toren is in de steigers gezet om het voegwerk waar nodig te vervangen, de leien op de torenspits te vernieuwen en nieuw loodwerk aan te brengen. Bijzonder is dat de toren van de kerk in Kockengen in het bezit is van de hervormde gemeente. Sinds Napoleon over Nederland regeerde, zijn de meeste torens in Nederland bezit van de burgerlijke overheid. De toren dateert uit 1635.
 • Het aanwijzen van voorwerpen tot beschermde cultuurgoederen
  11 January 2017, 11:10 am
  Met de inwerkingtreding van de Erfgoedwet is nogmaals en duidelijker naar voren gekomen dat ook voorwerpen en verzamelingen met een zeer hoge cultuurhistorische waarde bij wet een beschermde status kunnen krijgen (“aanwijzing tot beschermde cultuurgoederen”). Het verkopen van dergelijke voorwerpen aan het buitenland, het ondeskundig repareren of het opslaan in erbarmelijke omstandigheden moet dan ook voorkomen worden. Kan men thans verwachten dat door de Erfgoedwet het land verblijd zal worden met vele nieuwe Rijksbeschermde voorwerpen en verzamelingen?
 • Exclusieve openstelling eeuwenoude kapel Kasteel de Haar
  10 January 2017, 11:43 am
  Voor het eerst sinds de grote restauratie van De Haar aan het begin van deze eeuw, opent de kapel van Kasteel de Haar zijn deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen van 1 februari tot 23 april 2017 tijdelijk een kijkje nemen in dit doorgaans voor publiek gesloten monument.
 • Sloop IJsselcentrale bij Zwolle begonnen
  10 January 2017, 11:37 am
  Energiebedrijf ENGIE is begonnen met de sloop van IJsselcentrale Harculo bij Zwolle. De komende maanden worden kleine bijgebouwen gesloopt en bodem en asbest gesaneerd. De verwachting is dat de totale sloop zo'n twee jaar gaat duren.

Terug naar boven