Dit weekend vinden er werkzaamheden plaats in onze ICT omgeving. Mogelijk zijn we hierdoor minder goed bereikbaar.
Excuses voor het ongemak.
Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Kerkbestuur Sint-Jan hoopt op aparte monumentstatus
  2 July 2016, 12:56 am
  De provinciebesturen hebben deze week bij de minister om meer geld gevraagd voor onderhoud van rijksmonumenten. De verantwoordelijkheid hiervoor is in 2012 overgegaan naar de provincies. Volgens Berry Bemelmans van het kerkbestuur van de Sint Jan, kijkt het ministerie intussen of het mogelijk is om een aantal belangrijke monumenten in het land een aparte status te geven. Die status moet dan ook gekoppeld zijn aan extra subsidie. Bemelmans hoopt dat de Sint-Jan daar bij gaat horen.
 • Tynaarlo wil eind aan verrommeling oud raadhuis
  2 July 2016, 12:30 am
  De verrommeling van het voormalige raadhuis in Eelde moet stoppen. De gemeente gaat handhavend optreden. Zowel in de raad als in het dorp leeft veel onvrede over de manier waarop de eigenaar van het voormalige raadhuis, projectontwikkelaar Paas, omgaat met het monumentale pand.
 • Groen erfgoed in kaart gebracht
  1 July 2016, 2:20 pm
  Op 1 juli wordt tijdens een themamiddag van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de Kaart groen erfgoed gepresenteerd. In deze volledig digitaal te raadplegen atlas komen allerlei thema’s aan bod, zoals de al eerder verschenen Kaart van verdedigingswerken. De Kaart groen erfgoed maakt deel uit van de Landschapsatlas, die in de loop van dit jaar verder wordt uitgebreid.
 • Studiedag historische buitenplaatsen: verslag
  30 June 2016, 11:35 am
  Op woensdag 15 juni 2016 organiseerden het Prins Bernhard Cultuurfonds en sKBL een studiedag met als thema Historische buitenplaatsen: ensembles van landschap, natuur en erfgoed het behouden waard. Lees hier het verslag van de studiedag.
 • AKU-fontein wordt rijksmonument
  30 June 2016, 10:57 am
  De AKU-fontein in Arnhem wordt binnenkort een rijksmonument. Dat heeft een medewerker van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) bevestigd aan het Comité tot behoud van de AKU-fontein. Volgens de RCE-beambte is het besluit tot aanwijzing van de fontein inclusief bassin, kunstwerk en de bijbehorende inrichting van het plein op 17 juni verzonden. Na een termijn van zes weken plaatst de RCE het object op de lijst van beschermde rijksmonumenten.
 • Stop restauratie Haarlemse Nieuwe Bavo dreigt door geldgebrek (€)
  30 June 2016, 10:20 am
  De restauratie van de kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem dreigt stil te vallen vanwege geldgebrek. Er is dringend behoefte aan 1,5 miljoen euro. Als er binnen afzienbare termijn geen 750.000 euro op tafel komt, kan de restauratie van het westfront van de kerk niet worden voltooid. Dat stelt Wim Eggenkamp, voorzitter van de stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo.
 • Gemaal Oude Rijn heropend
  30 June 2016, 10:16 am
  Het Gemaal Oude Rijn in Pannerden is na een periode van maar liefst 45 jaar weer geopend. Het zal voortaan een artistieke rol vervullen als atelier en expositieruimte. Daarnaast zal het dienst doen als educatief centrum, compleet met een beleefmuseum. Verder is er een horecaverblijf en zullen in de kleine boomgaard vergeten Liemerse fruitrassen worden gekweekt.
 • 3,5 miljoen voor renovatie park Huis Doorn
  30 June 2016, 10:11 am
  Het park en bos rond rijksmonument Huis Doorn wordt opgeknapt en in oude staat hersteld. Voor de werkzaamheden is 3,5 miljoen euro uitgetrokken, zo meldt het Rijksvastgoedbedrijf, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het gebied. In het rijksmonument huisvest nu en museum, waar het interieur van Wilhelm II, die van 1920 tot 1941 op het landgoed woonde, zo goed mogelijk is nagebootst.
 • ‘Provincie Zeeland moet helpen bij behoud Oostkerk Middelburg’
  30 June 2016, 10:07 am
  De Statenfracties CU, CDA en SGP willen dat de provincie financieel helpt met het behoud van de Oostkerk in Middelburg. De Protestantse Gemeente Middelburg wil het Rijksmonument overdragen aan de Vereniging Hendrick de Keyser. Die vraagt geld van de kerkgemeente, de gemeente Middelburg en de provincie voor een onderhoudsfonds.
 • AWN Harderwijk pleit voor fonds voor zichtbaarheid archeologie
  30 June 2016, 10:05 am
  Archeologisch onderzoek kost veel geld en de resultaten zijn niet altijd goed zichtbaar voor de burgers, weet de vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie (AWN). De regionale werkgroep van de AWN pleit daarom bij de gemeente Harderwijk voor een archeologiefonds dat het mogelijk maakt archeologie meer zichtbaar te maken.

Terug naar boven