Donatus Verzekeringen MijnDonatus portal
MijnDonatus Introductie
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Studentenleven komt na commotie niet op lijst Immaterieel Erfgoed
  30 September 2016, 10:30 pm
  De Nederlandse studentenverenigingen komen voorlopig niet op de lijst Immaterieel Erfgoed te staan. Het kenniscentrum dat hierover gaat, heeft de plaatsing opgeschort na de commotie over een geweldsincident bij het Groningse corps Vindicat.
 • Cultureel erfgoed buitengebied in gevaar door bezuiniging
  30 September 2016, 1:05 pm
  De Federatie Particulier Grondbezit verzet zich in een brief aan de Tweede Kamer fel tegen het afschaffen van de fiscale aftrekregeling voor uitgaven aan rijksmonumenten. Het kabinetsvoorstel zet de inspanningen van particulieren om beeldbepalende monumenten in het buitengebied duurzaam in stand te houden zwaar onder druk. De FPG trekt in haar actie samen op met de VPHB en andere betrokkenen.
 • Twee gestolen Van Gogh schilderijen na 14 jaar terecht
  30 September 2016, 12:06 pm
  Twee schilderijen van Van Gogh die in 2002 waren gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam zijn tijdens een grootscheeps, lopend onderzoek in opdracht van het Italiaans Openbaar Ministerie teruggevonden. Het gaat om Zeegezicht bij Scheveningen (1882) en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen (1884/85). De twee werken lijken in redelijk goede conditie. Beide zijn niet meer voorzien van hun lijst en vertonen enkele beschadigingen. Wanneer de werken weer terugkomen naar Amsterdam is nog onduidelijk.
 • ‘Structureel Nederlands geweld’ in koloniale oorlog Indonesië
  30 September 2016, 11:57 am
  'Letterlijk en figuurlijk trokken de Nederlandse militairen tot hun vertrek in 1949 een spoor van brandende kampongs en stapels lijken door de Indonesische archipel.' Zo luidt het harde oordeel van de Zwitsers-Nederlandse historicus Rémy Limpach over het Nederlands optreden in Indonesië tijdens de dekolonisatieoorlog (1945-1949). Woensdag verscheen zijn boek De brandende kampongs van generaal Spoor.
 • Landgoederen protesteren tegen verdwijnen onderhoudssubsidie
  30 September 2016, 11:12 am
  Landgoederen, waaronder kasteel Middachten in Rheden, protesteren in een brief aan Den Haag tegen het niet doorgaan van hun onderhoudssubsidie. Een vijftal landgoederen hebben donderdag 29 september een protestbrief gestuurd naar de vaste kamercommissie OCW omdat zij de komende zes jaar geen onderhoudssubsidie meer krijgen. Door bezuinigingen krijgen 25 historische landgoederen en buitenplaatsen vanaf 2017 geen subsidie meer.
 • Gemeente Houten koopt Fort Honswijk
  30 September 2016, 11:01 am
  De gemeente Houten koopt het monumentale Fort Honswijk voor 1 euro van het Rijk. Daarvoor heeft de gemeenteraad toestemming dinsdagavond gegeven. Niet alle partijen zijn het eens met de aankoop. Inwonerspartij Toekomst Houten en de SGP vinden dat de gemeente een te groot financieel risico neemt omdat er erg veel achterstallig onderhoud aan het fort is en er moet gesaneerd worden.
 • Heemschut en Cuypersgenootschap: bescherming Sint Josephkerk Heelsum
  30 September 2016, 10:45 am
  De katholieke Sint Josephkerk in Heelsum met de karakteristieke vrijstaande klokkentoren dreigt binnenkort onder de sloophamer terecht te komen. De kerk wordt verkocht en op het vrijkomende terrein zullen woningen gebouwd gaan worden. Heemschut en Cuypersgenootschap onderzoeken nu de bescherming van katholieke Sint Josephkerk in Heelsum.
 • Renovatie en uitbreiding Lakenhal 3,2 miljoen duurder
  30 September 2016, 10:11 am
  Er wordt als het aan het Leidse college van burgemeester en wethouders ligt niet getornd aan het plan voor de uitbreiding en renovatie van Stedelijk museum De Lakenhal. Cultuurwethouder Strijk kiest voor een hele serie kleinere bezuinigingen om tot een aanbestedingsbedrag te komen dat meer in lijn is met de financiële kaders die de gemeenteraad eerder stelde.
 • Amsterdams Erfgoed van de Week: Vreemde snuisterijen en iconische werken in één collectie
  30 September 2016, 10:09 am
  Al sinds 1973 is Het Scheepvaartmuseum gevestigd in het 17de-eeuwse ’s Lands Zeemagazijn aan de Prins Hendrikkade. Dit gebouw diende oorspronkelijk als magazijn van de Admiraliteit van Amsterdam. De geschiedenis van Het Scheepvaartmuseum is vanzelfsprekend later begonnen dan die van het gebouw waarin het is gevestigd. Maar toch heeft het museum zelf ook al een respectabele ouderdom. Dit jaar wordt gevierd dat de collectie 100 jaar geleden is begonnen.
 • Nieuwe website over oeuvre Dudok
  30 September 2016, 9:53 am
  De website www.dudok.org heeft de ambititie om alle gebouwde werken van de Hilversumse architect Dudok te laten zien. De website wordt een digitale catalogus, voor liefhebbers van Dudoks werk maar ook voor mensen die er nog weinig van weten. De website zal voortdurend worden aangevuld met beeld- en videomateriaal. Zo ontdekte initiatiefnemer Peter Veenendaal onlangs in de archieven van Beeld en Geluid een radiofragment uit 1954, waarin de architect op zijn 70ste verjaardag terugkijkt op zijn carrière als bouwmeester.

Terug naar boven