Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Taxatiedag voor behoud kasteel Rosendael
  28 April 2015, 1:43 pm
  Op zondag 17 mei van 11-17 uur is een taxatiedag in de oranjerie op landgoed Rosendael, Rosendael 1 in Rozendaal (nabij Arnhem). De ingebrachte spullen worden later dit jaar geveild. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan Geldersch Landschap & Kasteelen, die het besteed aan opknapprojecten in park en kasteel Rosendael.
 • Drie kerken en twee kerkhoven naar Stichting Oude Groninger Kerken
  26 April 2015, 2:14 pm
  De Hervormde wijkgemeente Maarland heeft haar drie kerken met de bijbehorende kerkhoven van Zeerijp, ’t Zandt en Leermens overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Dat gebeurde tijdens een sobere bijeenkomst in de kerk van Zeerijp.
 • Heemschut redt sgraffito Leiden
  26 April 2015, 1:38 pm
  De sgraffito van de Amsterdamse kunstenaar Lex Horn die in het Clusiuslaboratorium aan de Wassenaarseweg in het trapportaal hangt, is gered van sloop. De gemeente Leiden zorgt samen met ontwikkelaar VORM BV voor de verwijdering van het betonreliëf uit het gebouw en erfgoedvereniging Heemschut zorgt voor tijdelijke opslag en toekomstige plaatsing.
 • Winkelketen wint het van welstandscommissie
  26 April 2015, 1:02 pm
  Door een uitbreiding van een winkel van de Spaanse winkelketen Zara wordt in Zwolle een achtergevel van het oude bibliotheekgebouw, een rijksmonument, doorbroken. De welstandscommissie had hier bezwaren tegen, maar de keten was niet van plan hier gehoor aan te geven. Ondanks het negeren van het advies is de commissie akkoort gegaan. "De politiek wil zo'n winkel echt niet laten glippen."
 • Zoektocht naar industrieel erfgoed in Apeldoorn
  25 April 2015, 12:51 am
  De Vereniging Oud Apeldoorn zoekt materiaal voor een grote tentoonstelling over oude Apeldoornse fabrieken. De expositie maakt deel uit van Gemaakt in Gelderland, het provinciale erfgoedfestival van deze zomer. De Apeldoornse organisatoren hopen daarnaast op deelname van de huidige maakindustrie.
 • Transformatieplein 2015: Vuurtorenweg 35-37 Scheveningen
  23 April 2015, 11:22 am
  Het voormalige kantoor van de Vaarwegmarkeringsdienst van Rijkswaterstaat in Scheveningen is opgenomen als project van transformatieplein 2015. De huidige bestemming is kantoor met wijzigingsbevoegdheid. Het pand ligt naast de oude vuurtoren en op een steenworp afstand van de vissershavens, waarvan de toekomst onlangs is verzekerd in de structuurvisie van Scheveningen. Door zijn verhoogde ligging biedt het gebouw een groots uitzicht op de boulevard, het strand en de zee.
 • Gezocht: Voorstellen voor Fringemeetings
  23 April 2015, 10:33 am
  Dit jaar zijn er tijdens het Nationaal Monumentencongres, op 12 november 2015, naast het plenaire gedeelte, weer zogenaamde fringemeetings. Deelsessies, waarin de rafelranden van het thema worden opgezocht en uitgediept. Welke dat zijn, kunt u mee bepalen. Schrijf een voorstel, zoek samenwerkingspartners en stuur uw plan in! Mocht uw voorstel worden geselecteerd, dan mag u de fringemeeting ook organiseren.
 • Grote Kerk Breda open monument van de maand mei
  23 April 2015, 9:39 am
  De Gemeente Breda is trots dat de Grote Kerk door de landelijke Stichting Open Monumentendag is uitgeroepen tot open monument van de maand mei. Op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei opent de kerk van 11.00 – 17.00 uur haar deuren. Dankzij een afwisselend programma kunnen bezoekers op een nieuwe manier kijken en luisteren naar, maar ook bezig zijn met dit bijzondere en koninklijke monument. Alle activiteiten hier zijn gratis toegankelijk.
 • 75 jaar Geldersche Kasteelen
  22 April 2015, 7:39 pm
  De Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen beleeft dit jaar haar albasten jubileum. Zorg over het behoud van de voor Gelderland zo kenmerkende landgoederen en kastelen vormde 75 jaar geleden voor de toenmalige Commissaris van de Koningin van Gelderland, Mr. S. baron Van Heemstra, de drijfveer om met gelijkgestemden na te denken over een toekomst bestendige manier om deze te beschermen.
 • SCP rapport: kwart Nederlanders bezig met erfgoed
  22 April 2015, 1:04 pm
  In Alphen aan den Rijn wordt vandaag het SCP-rapport ‘Gisteren Vandaag’ gepresenteerd. Deze publicatie, die een sterk ‘bottom up’-perspectief kent, is de eerste die erfgoedbelangstelling én erfgoedparticipatie onder de Nederlandse bevolking in beeld brengt. Voor de publicatie gebruikten de twee onderzoekers, Andries van den Broek en Pepijn Houwelingen, nationale gegevens uit 2012. Daarnaast hielden ze afgelopen jaar een enquête in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Terug naar boven