Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Zeiljacht Voordewind nieuw varend monument Hellevoetsluis
  28 November 2015, 12:53 pm
  Hellevoetsluis heeft er met het Zeiljacht Voordewind een nieuw varend monument bij. Deze originele houten kotter uit 1960 die gebouwd is in Breskens heeft een lange staat van dienst. Het schip is in eerste instantie gebouwd voor een solo wereldomzeiling in 1972. Het jacht staat nu ingeschreven in het register Varend Erfgoed als Varend Monument.
 • Kerktoren Hilvarenbeek na restauratie nog schever
  28 November 2015, 12:42 pm
  De spits van de Sint Petruskerk in Hilvarenbeek is na een restauratie schever komen te staan, dan hij al was. Volgens Leo Lamers, betrokken bij eerdere restauraties en verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het kerkgebouw is een oplossing simpel: "Na de restauratie van het kruis, de haan en de bol is de bovenkant er denk ik verkeerd opgezet. Honderdtachtig graden draaien en dan staat hij weer goed."
 • Zeelandbrug wordt rijksmonument
  28 November 2015, 12:30 pm
  De Zeelandbrug krijgt op haar vijftigste verjaardag, 15 december, officieel de status van rijksmonument. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) noemt de brug 'een topper als het gaat om infrastructuur na de wederopbouw'. Minister Jet Bussemaker van Cultuur zocht 'nieuwe' rijksmonumenten uit de periode van 1940 tot 1965.
 • Faillissement dreigt voor Kasteel Amerongen
  28 November 2015, 12:16 pm
  Door een forse schuld dreigt kasteel Amerongen op een faillissement af te stevenen. De provincie Utrecht is gevraagd een lening te verstrekken. Hierover wordt op 7 december beslist. Daarnaast wil ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug meehelpen.
 • Voorbereiding fixatie kunstwerk Vroomshoop
  28 November 2015, 12:12 pm
  Deze week beginnen de voorbereidingen om de sgraffito van kunstenaar Alfred van Werven te fixeren en het overige bouwwerk te slopen. Begin januari 2016 zal het sgraffito worden verplaatst. Daarna wordt de gymzaal gesloopt en de verwachting is dat de sloop rond half februari 2016 klaar zal zijn. Het kunstwerk met sportende figuren uit 1960 was de inzet bij een strijd die de laatste maanden is gevoerd voor behoud.
 • ‘Binnenhof hoeft niet dicht voor renovatie’
  26 November 2015, 9:38 am
  Tijdens een hoorzitting, die Kamerleden moest helpen in hun keuze, kwamen experts en architecten bijeen om hun mening over de restauratie van het Binnenhof. De meeste architecten vinden dat het regeringscomplex niet dicht hoeft, maar over één ding zijn ze het wel eens: er had nog meer oog voor duurzaamheid in de renovatieplannen kunnen zijn.
 • Molenaarschap op werelderfgoedlijst UNESCO
  26 November 2015, 9:30 am
  Het molenaarschap komt op de lijst met immaterieel erfgoed bij UNESCO. Minister Jet Bussemaker van Cultuur nomineerde het 'nationale erfgoed' woensdag in Amsterdam. Het is voor het eerst dat een Nederlandse cultuuruiting op de werelderfgoedlijst komt te staan.
 • Nieuw zoekportaal voor architectuurarchief Nieuwe Instituut
  26 November 2015, 9:21 am
  Het Nieuwe Instituut (voorheen NAi) heeft een digitaal zoekportaal gelanceerd voor diens omvangrijke architectuurarchief. Bezoekers kunnen er onder meer door 584 archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten en stedenbouwers speuren. Ook is het mogelijk om met behulp van een speciale viewer 130.000 afbeeldingen tot op detailniveau te bekijken.
 • Risico op schade aan monumenten geen grond voor afzien gaswinning
  26 November 2015, 9:10 am
  Op 18 november heeft de Raad van State (ABRvS) een uitspraak gedaan met betrekking tot de gaswinning door de NAM in Groningen. De ABRvS oordeelt dat de minister niet afdoende heeft gemotiveerd waarom een verdere beperking van de gaswinning niet mogelijk is. Uit onderzoek volgt namelijk dat door minder gas te winnen het risico op aardbevingen vermindert. Bij het bepalen van het maximale winningsniveau had de minister geen goede verklaring waarom uitgegaan is van een relatief koud jaar.
 • Onderhoudsplicht voor rijksmonumenten een dooie mus?
  25 November 2015, 3:34 pm
  Met veel bijval werd de opneming van een onderhoudsplicht voor rijksmonumenten in de nieuwe Erfgoedwet begroet. Wat bij de Monumentenwetten van 1961 en 1988 niet lukte, regelde Minister Bussemaker nu wel. Eigenaren van rijksmonumenten worden tot onderhoud verplicht dat voor instandhouding noodzakelijk is. Passieve en actieve verwaarlozing dat de instandhouding van het monument bedreigt, is verboden. Echter, het valt nog te bezien of de regeling veel meer kan bewerkstelligen dan de huidige wetgeving.

Terug naar boven