Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Dorpsbewoners nemen kerk Den Hout over
  30 July 2016, 12:34 pm
  Inwoners van Den Hout mogen de Corneliuskerk aan de Houtse Heuvel in principe overnemen. Dat hebben de besturen van de Catharinaparochie en het Bisdom Breda besloten. De overname is daarmee overigens nog niet definitief: de partijen moeten het eerst nog eens worden over de financiële voorwaarden. De Stuurgroep Behoud Corneliuskerk wil de kerk na de sluiting – uiterlijk in december 2016 – behouden voor de Houtse gemeenschap. Zij willen het pand omvormen tot een multifunctionele evenementenlocatie met een gebedsruimte.
 • Virtuele artefacten: visualisatietechnologie voor erfgoed
  29 July 2016, 11:50 pm
  Technologie speelt meer en meer een rol in het beschikbaar maken en presenteren van ons erfgoed, binnen en buiten de musea. Door erfgoed niet te isoleren, maar te verbinden aan onze omgeving en ons leven, kunnen we anders (en beter?) naar onze omgeving én naar onze hedendaagse maatschappij kijken. Dick van Dijk, creative director bij de Waag, beschrijft hoe technologie onze beleving van erfgoed kan verrijken.
 • Zeer oude boerderij gevonden op toekomstig Rangeerterrein Essen
  29 July 2016, 1:48 am
  Op het terrein waar het nieuwe opstelterrein van de treinen bij Essen moet komen zijn de restanten van een boerderij van tweehonderd jaar voor Christus teruggevonden.' De ontdekking is zo bijzonder dat spoorbeheerder ProRail de geschiedenis terug wil laten komen in het nieuwe opstelterrein waarvan de aanleg komende herfst begint.
 • Bouw collectiegebouw Boijmans ondanks bezwaren
  28 July 2016, 11:20 pm
  Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam krijgt zo goed als zeker zijn Collectiegebouw, het voor publiek toegankelijke depot dat naast het museum in het Museumpark komt te staan. De Raad van State verwierp woensdag bijna alle bezwaren die vier partijen tegen het bestemmingsplan hadden ingediend: Erasmus MC, Vrienden van het Park Stichting, Erfgoedvereniging Bond Heemschut en een omwonende.
 • Gemeentehuis Renkum is Monument van de maand
  27 July 2016, 11:17 pm
  Het gemeentehuis van Renkum is ‘Monument van de maand’ augustus. Op de vier vrijdagen in augustus kunnen belangstellenden het gebouw in Oosterbeek via een rondleiding bezichtigen. Het gemeentehuis van Renkum werd gebouwd in 1964-1966 als sluitstuk van de wederopbouwperiode in Renkum, naar een ontwerp van de architect Granpré Molière (1883-1972).
 • Brabant investeert fors in erfgoed
  27 July 2016, 11:53 am
  De provincie Noord-Brabant investeert het komende jaar bijna € 3,3 miljoen in erfgoed. Het grootste gedeelte daarvan (3.099.679 euro) wordt besteed aan het restaureren van rijksmonumenten. € 1,72 miljoen hiervan is ‘matching’: de provincie stelt eenzelfde bedrag beschikbaar als de rijksoverheid.
 • Geef monumentkerken de middelen om ook echt monument te zijn
  20 July 2016, 11:10 pm
  Vorige week werd gepleit voor landelijk beleid voor behoud en landelijke selectie bij leegstaande kerken. Echter, rijksbeleid dat wil verhoeden dat erfgoed aan willekeur ten onder gaat, is er al. Duizenden kenmerkende kerkgebouwen, verspreid over Nederland, worden beschermd tegen willekeur en teloorgang. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft bij de selectie van deze gebouwen rekening gehouden met een verdeling over bouwperioden, locaties en architecten.
 • Blinde Uil. Reactie op column Vincent van Rossem
  20 July 2016, 5:09 pm
  Op 21 mei 2016 schreef Vincent van Rossem een opiniërende column over Het Nieuwe Instituut met als titel “Het pandemonium van Het Nieuwe Instituut”, waarin hij onder andere de erfgoedtaak van het instituut bekritiseert. Echter, zijn aantijgingen berusten grotendeels op onwaarheden en zijn feitelijk onjuist. Behrang Mousavi, Manager Erfgoed van Het Nieuwe Instituut reageert met een ingezonden stuk op de column: De afdeling erfgoed is wel degelijk voortvarend geprofessionaliseerd, hetgeen onlangs heeft geleid tot een nationale erfgoedstatus van het archief.
 • Opleiding klompenmaken viert 40-jarig jubileum met demodagen
  20 July 2016, 11:07 am
  De Stichting Oudheidkamer Enter viert het 40 jarig jubileum van de opleiding handmatig klompen maken, de enige nog actieve opleiding op dit gebied in Nederland. Om hier aandacht aan te schenken worden op 11 en 12 augustus in Enter, het klompenmakersdorp bij uitstek, de Europese Demonstratiedagen georganiseerd. Het vind plaats samen met de jaarlijkse Paardenmarkt en de Vleesveekeuring. Het handmatig klompen maken is in 2013 opgenomen in de lijst van Nederlands Immaterieel Cultureel Erfgoed.
 • Archieven in oktober weer op zoek naar ‘mooiste stuk’
  20 July 2016, 10:08 am
  Tijdens de komende Maand van de Geschiedenis gaan archiefinstellingen voor de derde keer op zoek naar hun mooiste of meest bijzondere collectiestuk. Dit keer is het thema van de geschiedenismaand: grenzen. De ingezonden stukken prijken vanaf 1 oktober op de site www.stukvanhetjaar.nl. De hele maand oktober kan het publiek vervolgens stemmen op de objecten.

Terug naar boven