Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Paleis Het Loo zoekt architect
  8 October 2015, 1:20 pm
  Paleis Het Loo Nationaal Museum zoekt een architect voor renovatie en uitbreiding van het gebouw. De tender is een kleine maand geleden uitgeschreven, maar Stichting Paleis Het Loo wil meer inschrijvingen ontvangen, zo laat ze weten.
 • Alumni opleiding Bouwhistorie & Restauratie HU, laat van je horen
  8 October 2015, 9:44 am
  In 1997 zag de opleiding Bouwhistorie, Restauratie & Monumentenzorg van de Hogeschool Utrecht het levenslicht. . In de afgelopen decennia heeft de opleiding zich bewezen en heeft het een gedegen status verworven in de markt. In 2017 bestaat de opleiding dus 20 jaar; een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij kan gaan. Nu kunnen wij zelf wel de vlag gaan uithangen en het 20-jarige jubileum gaan vieren, maar het lijkt ons veel leuker en nuttiger om dit samen te doen met bijdragen uit het werkveld en het vakgebied. Een snelle optelsom leert ons dat er ongeveer 220 alumni van de opleiding rondlopen in het werkveld. Wij willen daarom jullie, de alumni, vragen voor nuttige ideeën voor de viering van het jubileum.
 • Eerste Ithakaprijs sKBL uitgereikt aan Mascha van Damme
  7 October 2015, 5:43 pm
  Architectuurhistorica Mascha van Damme is de winnaar van de Ithakaprijs 2015 voor haar boek: Heren op het Land Buitenplaatsen van Twentse textielfabrikanten. De prijs, ingesteld door de stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen (sKBL) en dit jaar voor het eerst uitgereikt, is haar op 7 oktober 2015 door juryvoorzitter Paul Schnabel overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst op Kasteel Groeneveld te Baarn.
 • Congres zal Festival Industrie Cultuur afsluiten
  7 October 2015, 3:29 pm
  Het jaar 2015 is uitgeroepen tot het Europees jaar van het industrieel erfgoed. De provincie Noord-Holland heeft hierop, vanwege haar rijke industriele verleden het Festival Industrie Cultuur gelanceerd. Industrie zit in het DNA van dit gebied, er heerst een echte industriecultuur. Op 15 en 16 oktober 2015 wordt het festival inhoudelijk afgesloten met het Congres Industrieel Erfgoed in de Zaanse Chocoladefabriek.
 • Stem op de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie 2015
  7 October 2015, 12:38 pm
  Dit jaar reikt de Stichting Archeologie en Publiek (SAP) voor de tweede keer de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie uit aan een aansprekend, innovatief en creatief project. De uitreiking wordt georganiseerd in samenwerking met de Maand van de Geschiedenis. En de prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Nu de Maand van de Geschiedenis van start is gegaan, kan iedereen stemmen op zijn/haar winnaar. De prijs zal worden uitgereikt op vrijdagavond 23 oktober tijdens de openingsavond van 024 Geschiedenis in de Stevenskerk te Nijmegen. Komt allen!
 • Erfgoed kan wel degelijk energieneutraal zijn
  6 October 2015, 2:44 pm
  "Oude gebouwen zijn wel degelijk energieneutraal te maken", is de boodschap van architect Miel Karthaus (66). Met zijn bureau kbng en via stichting De Witte Roos bedenkt en gebruikt hij nieuwe technieken om monumentale panden te verduurzamen. De stichting is genoemd naar Huis de Witte Roos, een 16de-eeuws grachtenpand in Delft dat op initiatief van de stichting duurzaam is gerestaureerd. De kennis die daarbij is opgedaan draagt De Witte Roos uit. Karthaus voelt zich soms 'eenoog koning' op dit terrein, want er zijn weinig architecten die hetzelfde doen. "Er wordt gezegd: oude gebouwen zijn al duurzaam, want ze staan er al zo lang. Maar gebruikers hebben toch behoefte aan comfort, en de hoge energiekosten zijn vaak een probleem. Het is zonde als gebouwen om die redenen geen tweede, derde of vierde leven krijgen. Dat is onze drijfveer."
 • Een monumentenvergunning voor de omgeving?
  6 October 2015, 1:24 am
  Stel, u woont in een fraaie Limburgse vakwerkboerderij uit de achttiende eeuw, fraai gelegen aan de rand van een goed bewaard gebleven dorpje. De ligging in een gaaf gebleven agrarisch landschap aan een landelijke uitvalsweg met tal van andere oude agrarische gebouwen maakt onderdeel uit an de redengevende omschrijving van de monumentenstatus.Wat doet u, wanneer uw overbuurman snode plannen heeft om zijn niet beschermde arbeiderswoning te slopen voor een wat protserige villa met flink veel glas en staal en en passant ook van de vervallen maar eeuwenoude boomgaard af wil?
 • Innovatief idee voor leegstaande kerken: witloof kweken
  6 October 2015, 1:13 am
  Wat kun je in een kerk doen behalve bidden? Sla, kruiden, sprinkhanen en champignons kweken bijvoorbeeld. Dit is niet zomaar een zot idee, Robbert Errico en Elisah Willen van het Hasselts-Brussels architectenbureau UAU hebben hier een heel model rond ontwikkeld dat ze volgende week gaan voorstellen in de Expo van Milaan.
 • Gebruik industriële erfenis als inspiratiebron
  3 October 2015, 2:41 pm
  "Van oude industrie gaat een soort vreemde schoonheid uit", zegt Tomas Vanheste (47). "Die combinatie van verval en nieuwe dynamiek vind ik fascinerend." Vanheste is journalist voor onlinemedium De Correspondent, waar Europa en de EU zijn speciale aandacht hebben. Hij schreef begin dit jaar een artikel over Charleroi, volgens velen een lelijke industriestad in verval, bovendien geplaagd door armoede en werkloosheid. "Ik kreeg een aantal fotoboeken over Charleroi onder ogen en die wekten mijn belangstelling. Toen ben ik er zelf gaan kijken." Wat hij zag, stemde hem hoopvol.
 • Nieuwe Europese Intergroup Toerisme onderstreept waarde van erfgoed
  3 October 2015, 1:50 pm
  Kort nadat het Europees Parlement een resolutie heeft aangenomen om cultureel erfgoed integraal te implementeren in haar beleid, vond onlangs in Brussel een eerste bijeenkomst plaats van een Europese Intergroup voor toerisme. De bijeenkomst trok zowel leden van instellingen van de Europese Unie, politici als mensen uit de private sector. Het doel van de bijeenkost was om de resultaten te presenteren van het Cultural Heritage Counts for Europe project. Daarnaast biedt het een ideaal platform om krachten te bundelen om cultureel erfgoed te kunnen ondersteunen als kernwaarde van duurzame ontwikkeling in Europa en als een middel voor stimlering van interculturele dialoog, zowel binnen de Europese grenzen als daarbuiten.

Terug naar boven