Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Richtlijn voor historisch schilderwerk
  27 March 2015, 2:36 pm
  Voor het eerst is er een duidelijke omschrijving van de eisen aan historisch schilderwerk opgesteld. In de uitvoeringsrichtlijn Historisch Schilderwerk worden zowel de finesses van ‘gewoon’ schilderwerk aan monumentale gebouwen te beschrijven, als de zogenoemde ‘bijzondere technieken’ die het historisch schilderwerk tot zo’n fascinerend vakgebied maken.
 • Veel vragen in 2e Kamer over toekomst monumenten
  26 March 2015, 9:16 am
  In de Tweede Kamer leven nog veel vragen over veranderingen in de monumentenzorg. Ruim dertig kastelen, ruïnes, huizen, kerken, praalgraven en gedenknaalden gaan over van het Rijk naar de Nationale Monumentenorganisatie (NMo). Minister Stef Blok (Rijksdienst) wil dat, omdat het beheer geen taak is voor de Rijksoverheid. De VVD, PvdA, ChristenUnie en CDA hebben om meer duidelijkheid gevraagd over verschillende kwesties, voordat zij een besluit nemen.
 • H-team Generation Next: ‘Verbouwen, niet bouwen’.
  25 March 2015, 11:00 pm
  Herbestemming moet de gewoonste zaak van de wereld worden, stelde Gerben van Dijk bij de slotbijeenkomst van het Nationaal Programma Herbestemming (NPH). Hij sprak namens het nieuwe H-team, dat bestaat uit acht jonge professionals op het gebied van herbestemming.
 • Verjongd H-team stelt zich voor
  25 March 2015, 3:38 am
  Waarom nieuw bouwen als er ruimschoots mogelijkheden zijn om bestaande panden een nieuwe functie te geven? Met dat uitgangspunt gaat het nieuwe H(herbestemmings)-team van start. “Herbestemmen is dubbel duurzaam”, zegt Gerben van Dijk, de nieuwe voorzitter van het H-team. “De Nederlandse cultuur is er een van nieuw bouwen. En toegegeven, dat is de makkelijkste weg, maar gezien de grote leegstand van uiteenlopende gebouwen wordt het tijd de duurzaamste weg te kiezen. En dat is herbestemmen.”
 • Herbestemming verovert eigen plek in wetten en regels
  25 March 2015, 3:00 am
  Wetten zijn zo lenig als gebouwen. Het duurt jaren om ze te maken, de slijtage begint al bij de ingebruikname en pas als de gebruikers echt tegen de beperkingen oplopen, begint het nadenken over aanpassing. Een aantal recente ontwikkelingen vergroot echter de mogelijkheden voor initiatiefnemers.
 • Erfgoedwanbeheer
  25 March 2015, 2:57 am
  Jona Lendering beschrijft op Historiek wat er niet deugt op het gebied van erfgoedbeleid en-beheer. Het irritante van stukjes waarin je uitlegt wat er verkeerd zit, is dat je vaak in herhaling moet vervallen, bijvoorbeeld omdat kwakarcheologen net als andere archeologen hetzelfde nieuws enkele keren publiceren. “Waarom zou je iets één keer naar buiten brengen,” zoals de zandwroeters plegen te zeggen, “als je ook twee keer naar publiciteit kunt hengelen?” Of drie keer, zoals in het geval van het onlangs gevonden gebeente van Cervantes.
 • Subsidie kasteel minister terecht toegekend
  24 March 2015, 1:09 am
  De subsidie voor het kasteel Huis te Warmond waar minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie woont, is terecht toegekend. Minister Bussemaker van Cultuur heeft dat geantwoord aan de Tweede Kamer. Om opheldering te krijgen over de subsidie van 500.000 euro die de stichting kreeg voor het onderhoud aan het kasteel, zijn kamervragen gesteld. Een restauratie-object mag niet bewoond worden om zo'n subsidie te krijgen.
 • Auteursrecht legt verbouwing rijksmonument stil
  24 March 2015, 1:03 am
  Een 35 miljoen euro kostende verbouwing van het voormalig ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag dreigt stilgelegd te worden. Architect Hans Ruijssenaars, die het rijksmonument begin jaren negentig renoveerde, had volgens de auteurswet bij de nieuwe verbouwingsplannen betrokken moeten worden. Dat is niet gebeurd. Hij spant daarom een kort geding aan dat donderdag in Den Haag dient.
 • Herbestemmen erfgoed biedt kansen voor krimpgebieden
  23 March 2015, 8:01 pm
  In krimpgebieden waar jongeren wegtrekken, bedrijven sluiten en voorzieningen verdwijnen, kan herbestemmen van erfgoed de streek aantrekkelijk houden voor de achterblijvers en nieuwe doelgroepen trekken. Gemeenten zien dat wel, maar het blijft, door gebrek aan geld, capaciteit, deskundigheid, ontwikkelingspartners en belangstelling van burgers, steken in goede bedoelingen.
 • Romeinse Limes UNESCO Werelderfgoed?
  23 March 2015, 7:54 pm
  RomeinenNU en Stichting Romeinse Limes Nederland organiseren dit jaar voor de tweede maal de Romeinenweek. De Romeinenweek 2015 vindt plaats van 2 t/m 10 mei. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor het rijke Romeinse erfgoed van ons land met als uiteindelijke doel de Romeinse Limes in Nederland voor de UNESCO Werelderfgoedlijst te nomineren.

Terug naar boven