Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Online samenwerking erfgoedorganisaties Noordwijk
  25 May 2015, 1:09 am
  Onlangs is een gezamenlijk website met een campagne Erfgoed Noordwijk van de PCEN gelanceerd. PCEN (het Platform Cultureel Erfgoed Noordwijk) is een samenwerkingsverband van vijf musea (museum Noordwijk, de Kurt Carlsen, het Atlantikwall- en Engelandvaardersmuseum en Streekmuseum Veldzicht) en De Oude Dorpskern die sinds 2009 bestaat. De website moet het publiek informeren over de Noordwijkse erfgoedlocaties.
 • Nieuwbouw evenredig met leegstand in Achterhoek
  25 May 2015, 12:58 am
  Het percentage leegstaande woningen in de Achterhoekse gemeenten gaat bepalen hoeveel nieuwe huizen worden gebouwd. "Als gemeenten meer dan 2 procent leegstand hebben, zal er minder worden gebouwd", zegt Hans Suurmond, als coördinator 'krimp' verantwoordelijk voor de Regionale Woonagenda 2015-2025. "Bij minder dan 2 procent kan er meer worden gebouwd"
 • Herbestemming Toren van Oud in Den Haag
  25 May 2015, 12:55 am
  De Toren van Oud, het driehoekige gebouw uit 1969 dat hoort bij het voormalig Congresgebouw in Den Haag, wordt herontwikkeld. Het pand staat op dit moment leeg, maar moet door een particulier bouwinitiatief opnieuw in gebruik genomen worden. De toren is gelegen in Den Haag tussen het World Forumgebouw en het hoofdkantoor van Europol en was destijds de eerste wolkenkrabber van Den Haag.
 • Opknapbeurt landgoed de Duno in Doorwerth
  25 May 2015, 12:01 am
  De stichting Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) wil landgoed de Duno in Doorwerth opknappen. Het GLK wil met de opknapbeurt de 'vroegere grandeur van de Duno terugbrengen'. Landgoed de Duno stamt uit 1794 en is al sinds 1931 in het bezit van het GLK. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakten de villa en het jagershuis bij operatie Market Garden zwaar beschadigd. Het landhuis is na de oorlog niet herbouwd, maar de oorspronkelijke plaats van het huis is in het parkachtige gebied nog steeds goed zichtbaar.
 • UNESCO werelderfgoednominaties bekend
  22 May 2015, 5:24 pm
  Een internationale expertgroep heeft minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken geadviseerd vier erfgoederen te nomineren voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bewindslieden hebben dit advies overgenomen. Het betreft de Koloniën van Weldadigheid, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Plantages van West Curaçao en de Romeinse Limes. De erfgoederen worden vanaf 2017 aangeboden aan het Werelderfgoedcentrum in Parijs, welke daarna een besluit over de voordracht zullen nemen.
 • Brandgrens bombardement Nijmegen wordt zichtbaar gemaakt
  20 May 2015, 1:18 pm
  De precieze grens van het gebied dat in Nijmegen werd verwoest door het Amerikaanse bombardement van 22 februari 1944 zal binnen afzienbare termijn worden aangegeven met honderden metalen plaatjes. Dat meldt initiatiefnemer Bregje Jaspers van het project Brandgrens 024. Jaspers zegt inmiddels ruim 12.000 euro binnen te hebben, voldoende voor het plaatsen van 200 plaatjes, het minimaal benodigde aantal. Het uiteindelijke doel is 800 plaatjes, een verwijzing naar het aantal dodelijke slachtoffers van de aanval.
 • Nominaties Arnhemse restauratieprijs 2015
  19 May 2015, 3:28 pm
  Voor de vijfde editie van de Arnhemse Wilem Diehlprijs heeft Architectuurcentrum CASA 6 projecten genomineerd. De tweejaarlijkse prijs is voor het beste project op gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in deze plaats. De prijs vernoemd naar de architect van monumenten als Luxor en het Vestagebouw in Arnhem is in 2007 in het leven geroepen. Voor deze vijfde editie konden projecten genomineerd worden die tussen juli 2013 en januari 2015 zijn opgeleverd. Uit 18 projecten zijn er 6 genomineerd.
 • QR-tegels bij historische monumenten in Wormerveer
  19 May 2015, 3:20 pm
  Op initiatief van wijkmanager Monica Briefjes plaatst de Historische Vereniging Wormerveer bij diverse historische monumenten een QR-tegel. In totaal komt bij elf historische monumenten in Wormerveer een dergelijke tegel te liggen. Voor elk van deze monumenten heeft de HVW een aparte webpagina aangemaakt. De HVW wil op deze manier de aandacht vestigen op de rijke historie van Wormerveer. Via een speciale Facebook-pagina kunnen reacties over het monument worden geplaatst.
 • ‘Landgoederen weer terug naar particuliere eigenaren’
  19 May 2015, 1:55 am
  Het beheer van de natuur en van landgoederen in Nederland kan veel beter en efficiënter. Het zou goed zijn om serieus te bekijken of we het grootste deel van de natuur niet kunnen onderbrengen in enkele nationale parken. Bij het beheer van de landgoederen zouden juist particulieren een veel grotere rol kunnen spelen. Dat zegt Frederik van Beuningen, Bestuurslid van het Utrechts Particulier Grondbezit en van Gebiedscoöperatie O-gen en Oud-lid van de raad van advies van Staatsbosbeheer. Een landgoed zonder eigenaar is een beetje als een kerk zonder dominee.
 • Forum Erfgoed Enschede organiseert bijeenkomst over erfgoedbeleid Enschede 20 mei
  18 May 2015, 1:19 pm
  Verscheidene landelijke erfgoedverenigingen, waaronder de Bond Heemschut en het Cuypersgenootschap, alsmede de lokale organisaties Stichting Historische Sociëteit Enschede Lonneker en het Architectuurcentrum Twente hebben zich sinds enkele weken verenigd in een lokaal monumentenoverleg, het Forum Erfgoed Enschede (FEE). De erfgoedorganisaties hebben vanwege hun gedeelde zorgen over het monumentenbeleid in Enschede besloten om hun krachten te bundelen. De bedoeling is om in de komende tijd het debat over het behoud van historische panden in Enschede naar een hoger niveau te brengen, een bijdrage te leveren aan het behoud van historische bebouwing en de ontwikkeling van het gemeentelijke monumentenbeleid.

Terug naar boven