Kerk Risico Check Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Onder het maaiveld 2: Nederlandse maritieme archeologie: een waterige stand van zaken
  2 December 2016, 4:45 pm
  Nederland, waterland. Bij het zien van recente televisieseries als ‘Onzichtbaar Nederland’ en ‘Als de dijken breken’ wordt de grote rol die het water al millennia lang in ons land speelt heel duidelijk. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Nederland op het gebied van maritieme archeologie een grote voorsprong had, zowel wat betreft de grote hoeveelheid materiaal om te onderzoeken, alsook qua methoden, technieken en faciliteiten. Maar is dat nog steeds het geval? In deze aflevering van ‘Onder het maaiveld’ beschouwen we in kort bestek de stand van zaken, van het meest natte onderdeel van de Nederlandse archeologie.
 • Soepele omgang met regels is goed voor binnenstad
  2 December 2016, 3:09 pm
  Meer terrasjes, een wijnproeverij in een kaas- en viswinkel, het eerder toestaan van foodtrucks: het zijn zomaar wat mogelijkheden om een binnenstad gezelliger te maken. Maar dan moeten gemeenten wel minder rigide omgaan met het oerwoud aan regels. Dat is de belangrijkste conclusie van een proef in twaalf gemeenten. Niet het schrappen van regels, maar het wat ruimer uitleggen ervan kan innovatieve ondernemers in de winkelstraten enorm helpen.
 • Monumentale woningen stijgen flink in prijs
  2 December 2016, 3:01 pm
  De prijzen van monumentale woningen in Nederland zijn sinds het dieptepunt van 2013 met 17 procent gestegen tot een gemiddelde van 463.000 euro. Daarmee ligt de prijs van een monumentale woning vertaald naar een prijs per vierkante meter ruim 50 procent hoger dan die van een reguliere woning. Dat meldt makelaarsvereniging NVM vrijdag in een rapport.
 • ‘Foute namen voor straten en tunnels moeten wél weg’
  2 December 2016, 2:45 pm
  Het veranderen van 'besmette' namen voor straten, tunnels en bruggen getuigt van respect, schrijft student Lasse van den Dikkenberg, niet van zwakte. Wij willen toch ook niet wonen in de Adolf Hitlerstraat? Het intact laten van een naam is inderdaad niet hetzelfde als het vereren van een persoon. In Nederland is het echter gebruikelijk dat straatnamen gegeven worden aan mensen die je ver­eert.
 • Kabinet wil groot onderzoek naar geweld Indië
  2 December 2016, 2:36 pm
  Het kabinet wil een groot onderzoek financieren naar het structurele geweld van Nederlandse militairen tijdens de dekolonisatie van voormalig Nederlands-Indië. De ministerraad gaat hier vrijdagmiddag waarschijnlijk mee akkoord.
 • Nederlanders opgepakt na aanbieden gestolen Italiaans beeld
  2 December 2016, 2:18 pm
  Bij een veilinghuis in ons land is een kostbaar natuurstenen beeld aangeboden dat blijkt te zijn gestolen uit het Italiaanse museum Villa Adriana in Tivoli, nabij Rome. Een Nederlandse man en vrouw zijn opgepakt op verdenking van diefstal en heling. Het beeld is het hoofd van Julia Domna, de keizerin van het Romeinse rijk die van 170 tot 217 na Christus leefde.
 • Schade aan Domtoren Utrecht neemt toe
  2 December 2016, 1:58 pm
  De toestand van de Domtoren in Utrecht gaat achteruit. Recent onderzoek van de Monumentenwacht heeft aangetoond dat de verzakking van de toren aan de zuidzijde toeneemt. Ook laat op grote hoogte mortel en steen los. De gemeente heeft daarom op donderdag netten laten plaatsen boven de omloop op 70 meter hoogte.
 • Inzendingen gezocht voor NRP Gulden Feniks 2017
  2 December 2016, 1:56 pm
  De renovatie- en transformatiesector maakt zich op voor een nieuwe editie van NRP Gulden Feniks. Renovatie en (gebieds-)transformatie zijn onmisbaar in de bouwopgave en vormen een unieke, waardevolle bron van kennis en inspiratie. Om te voorzien in de groeiende vraag naar ruimte wordt de bestaande bouw ieder jaar belangrijker.
 • Alphen aan den Rijn wijst in Boskoop 11 monumenten aan
  2 December 2016, 1:51 pm
  Op verzoek van Erfgoedvereniging Heemschut en Cuypersgenootschap heeft het college van B&W van de gemeente Alphen aan den Rijn besloten om 11 panden in de gemeente aan te wijzen als gemeentelijk monument. De aanwijzing van monumenten in Alphen maakt onderdeel uit van nieuw elan in het erfgoedbeleid. Alphen heeft zich gecommitteerd aan het versterken van haar identiteit door middel van het cultureel erfgoed.
 • ‘Nederland gebruikte ‘structureel geweld’ bij koloniale oorlog in Indonesië’
  2 December 2016, 1:21 pm
  Letterlijk en figuurlijk trokken de Nederlandse militairen tot hun vertrek in 1949 een spoor van brandende kampongs en stapels lijken door de Indonesische archipel.' Zo luidt het harde oordeel van de Zwitsers-Nederlandse historicus Rémy Limpach over het Nederlands optreden in Indonesië tijdens de dekolonisatieoorlog (1945-1949). Woensdag verscheen zijn boek De brandende kampongs van generaal Spoor.

Terug naar boven