Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • ‘Belfort van Sluis moet werelderfgoed worden’
  27 May 2016, 9:53 am
  Sinds 2009 probeert Michiel Santbergen om het Belfort van Sluis dicht bij de Belgische grens op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed te krijgen. Hij heeft de ambassadeur van België en raadsleden benaderd, maar er is tot nu toe geen actie ondernomen. Het is het enige belfort dat zich binnen de grenzen van het hedendaagse Nederland bevindt. Het bouwen van belforten is een Belgische en Noord-Franse traditie. De huidige belfort is overigens een replica. Bij geallieerde bombardementen in 1944 ging het pand verloren, waarna het tussen 1956-1960 werd herbouwd.
 • Restauratie Eusebiuskerk kan (even) verder na financiele impuls
  25 May 2016, 4:00 pm
  De restauratie van de Eusebiuskerk in Arnhem kan even verder nu de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland daarvoor samen een miljoen euro op tafel hebben gelegd. De restauratie, die al jaren aan de gang is, lag stil omdat het geld op was. In de komende maanden moet er volgens de gemeente een oplossing worden gevonden voor de 16 miljoen euro die nog nodig is om de kerk helemaal te herstellen.
 • Pleidooi voor herbestemming Elektriciteitscentrale Harculo- Zwolle
  25 May 2016, 3:18 pm
  Erfgoedvereniging Heemschut en de Stichting Cuypersgenootschap hebben B&W van Zwolle verzocht om de elektriciteitscentrale ‘Harculo’ als gemeentelijk monument aan te wijzen. Daarnaast maken zij bezwaar bij GS van Overijssel tegen de sloop van deze centrale.
 • Pleidooi voor volledige bescherming van KVL Oisterwijk
  25 May 2016, 12:08 pm
  In de jongste vergadering van de Oisterwijkse Monumentencommissie heeft heemkundige Wim de Bakker ervoor gepleit alle gebouwen op het complex van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) een beschermde status te geven. Een belangrijk gedeelte van de oude leerfabriek is sinds 22 juli 2002 rijksmonument, maar er zijn gebouwen uitgezonderd.
 • Toekomst IJsselkogge pas in september duidelijk
  25 May 2016, 12:04 pm
  Of het wrak van de IJsselkogge te conserveren is zal niet in juni, maar pas in september duidelijk worden. Het wrak is nog niet goed toegankelijk, waardoor de kwaliteit van de restanten nog niet goed zijn onderzocht. Op basis van de uitkomsten zullen Rijkswaterstaat en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed besluiten of de IJsselkogge bewaard blijft. In dat geval zal het worden geconserveerd en tentoon worden gesteld in Kampen.
 • Restauratie watertoren Castricum komt niet van de grond
  25 May 2016, 11:47 am
  Er is nog geen nieuwe bestemming en ook geen subsidie voor het restaureren van de watertoren op het Duin en Bosch-terrein. Dat meldt Ellen de Kroon, ontwikkelingsmanager bij Stichting Boei (Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed BV), de eigenaar van de toren.
 • Verslag Week vh Lege Gebouw: Energiecentrale broeinest voor herbestemmingsideeën
  25 May 2016, 11:40 am
  Een tijdelijk ‘living-lab’ voor herbestemmingsideeën. Zo functioneerden de afgelopen vijf dagen de inmiddels wat versleten aandoende ruimtes in het kopgebouw van een Amsterdamse energiecentrale. ‘Maar we moeten niet alleen maar dromen, we moeten ook aan de slag’. Studenten van acht verschillende opleidingen committeren zich vijf dagen lang aan het enorme gebouw. Doel: Op een interdisciplinaire manier innovatieve strategieën ontwikkelen voor de omgang met leegstand. Casus: de voormalige, rijksmonumentale energiecentrale aan de Hoogte Kadijk 400 in Amsterdam. Thema: Energie als driver of change.
 • Alle masten van wrak Huis te Warmelo nog overeind (€)
  25 May 2016, 1:00 am
  Het 18e-eeuwse Medemblikker oorlogsschip Huis te Warmelo dat vorige maand werd ontdekt is nog beter intact dan werd gedacht. Niet één, maar alle drie de masten van het schip staan nog overeind. Tegenvaller is dat de spiegel van het schip (de versierde achterkant) er helaas af is, wat de definitieve identificatie zal bemoeilijken.
 • Verzet tegen sloop van deel Lijnbaan in Rotterdam
  25 May 2016, 12:54 am
  Een grote groep architecten en prominente sympathisanten verzet zich tegen de sloop van een deel van de Lijnbaan ten behoeve van winkelcentrum Forum. Hun noodkreet is verwoord in een open brief aan de Rotterdamse gemeenteraad, waarin ze vragen om bescherming van het wederopbouwmonument. Het protest komt bij projectontwikkelaar Multi Vastgeod als een 'complete verrassing'.
 • Succesvolle crowdfunding voor opgezet paard van Napoleon
  25 May 2016, 12:37 am
  Het paard Vizir van Napoleon wordt dankzij een inzameling gered. Er was 15.000 euro nodig om Vizir voor de ondergang te behoeden en dit bedrag is al bijna ingezameld, meldde maandag de krant Le Parisien. Het laatste paard van Napoleon Bonaparte (1769-1821) is opgezet en staat nu in het Legermuseum, vrijwel naast de laatste rustplaats van Napoleon in het Parijse complex dat Hôtel National des Invalides heet.

Terug naar boven