Donatus Verzekeringen Donatus Verzekeringen
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Samenwerken in bouwteam loont
  24 August 2016, 1:11 am
  De aanbestedingsmarkt voor herbestemmingsprojecten begint steeds meer te beseffen dat selecties alleen op prijs niet langer de heilige graal zijn. Wil je de architectonische waarde van een gebouw behouden en kwaliteit aan een project toevoegen, dan is er meer nodig dan een financieel sluitende businesscase. “Juist door vroegtijdig specialistische partners aan het project te verbinden, kan maximaal gebruik worden gemaakt van de aanwezige marktkennis, waardoor uiteindelijk geld kan worden bespaard”, aldus John van de Doelen, directeur herbestemming bij Aannemingsbedrijf Nico de Bont.
 • Harderwijk wil archeologisch onderzoek ‘Laage Brugge’
  22 August 2016, 2:44 pm
  B&W van Harderwijk heeft de gemeenteraad gevraagd om een krediet van 75.000 euro beschikbaar te stellen voor de uitvoering van archeologisch onderzoek nabij de Vischpoort. Het gebied dat op dit moment nog overwegend parkeerterrein is, wordt getransformeerd in verblijfsgebied met een royale haven. Het graven van de haven gaat gepaard met een aanzienlijke ingreep in de historische bodem. Ter plekke van de Vischpoort is in het verleden een pier gebouwd die het laden en lossen van schepen mogelijk maakte in het ondiepe water voor de stadsmuur.
 • Stichting Klinkend Erfgoed opgericht
  22 August 2016, 2:28 pm
  Het voortbestaan van luidklokken, mechanische uurwerken, carillons en pijporgels staat onder grote druk. Veel kerken worden onttrokken aan de eredienst en worden getransformeerd, of zijn in afwachting van een nieuwe functie. Daardoor verdwijnt de tijd die de torenklok aangeeft, worden de klokken niet meer geluid en dreigen de orgels en carillons hun, vaak eeuwenoude, stem te verliezen. Daarom is onlangs de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN) opgericht. De stichting streeft ernaar alle Nederlanders te duidelijk te maken dat het klinkend erfgoed verbindt.
 • Heemschut Flevoland: Behoud Regenboogbuurt Almere als cultureel erfgoed
  22 August 2016, 2:22 pm
  Almere heeft sinds een jaar grote delen van de gemeente welstandsvrij gemaakt. Dat heeft met name in de Regenboogbuurt in Almere-Buiten tot protesten geleid. Bewoners zijn af van de verplichting om hun huizen in de oorspronkelijke kleuren te verven. Ze hebben meer keuzevrijheid gekregen. Een groot deel van de wijk wil dat echter niet. De gemeente Almere moet het unieke karakter van de Regenboogbuurt in Almere Buiten niet verloren laten gaan vinden bewoners van de wijke en ook het actiecomité Behoud de Regenboogbuurt.
 • Archeologisch experiment laat vrijwilligers als Romeinse soldaten in wachttoren leven
  22 August 2016, 12:20 pm
  Zes liefhebbers testten deze week in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn hoe Romeinse soldaten leefden op een nagebouwde wachttoren. Dat doen ze in een drie jaar geleden gebouwde reconstructie van een Romeinse wachttoren. Tot komende zaterdag bemannen ze de toren vierentwintig uur per dag, als archeologisch experiment.
 • Duurzaam Gelders Erfgoed (video)
  19 August 2016, 4:36 pm
  Duurzaam Gelders Erfgoed from Eijkproducties on Vimeo.
 • Omgevingswet: Minder regels, meer gezond verstand
  18 August 2016, 3:30 pm
  Veel gemeenten vinden de regels voor ruimtelijke plannen ingewikkeld en onduidelijk. Met de Omgevingswet wil de overheid deze regels vereenvoudigen en samenvoegen. Al gaat het in de kern niet eens zozeer om het schrappen van regels, maar veel meer over gedragsverandering, andere procesvormen en bestuurscultuur. De tweede praktijkbijeenkomst van Nu al aan de slag met de Omgevingswet op 7 juli 2016 voerde de deelnemers daarom naar het Brabantse Oss, naar een gemeente die het ondernemerschap in de binnenstad aanmoedigt. Met minder regels en meer gezond verstand.
 • Pokémon Go: Inspirerend spel voor ondernemende monumenteigenaren
  18 August 2016, 12:42 pm
  Ze komen in grote getalen langs, op hun fietsen, skateboards of te voet: groepjes jonge en oudere Pokémon Go spelers, oftewel Pokétrainers. De wezentjes die ze zoeken, genaamd Pokémon, voelen zich duidelijk thuis bij monumenten. Is al die onverwachte drukte alleen een bedreiging, of ook een kans? Welke mogelijkheden biedt dit spel de ondernemende monumenteigenaar? Hoe zorg je voor historische bewustwording bij deze nieuwe bezoekers? Hoe kan je een monument hiermee nog meer laten beleven? En wat gaat deze hype ons en onze monumenten brengen voor de toekomst?
 • Geld en experts voor initiatieven rond Omgevingswet
  18 August 2016, 10:31 am
  Voor overheden die met een initiatief vast willen werken aan de doelen van de Omgevingswet, is geld en expertise beschikbaar. Vanaf deze week tot eind dit jaar is er voor circa honderd projecten maximaal 10.000 euro aan te vragen via het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Het programma, een samenwerking tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), provincies, waterschappen en rijk, stelt kennis ter beschikking via een groep experts. Overheden kunnen hun hulp inroepen, bijvoorbeeld als zij aan de slag willen met het versnellen van de vergunningverlening of het verbeteren van de omgevingsinformatie.
 • Vragen over slecht onderhouden pand Nachtegaalstraat
  17 August 2016, 12:51 pm
  Een monumentaal pand aan de Nachtegaalstraat in Utrecht verkeert in erbarmelijke staat. Dat concludeert CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard na een bezoek. Hij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De familie Agterberg huurt op de begane grond een winkelruimte waarin ze een slagerij runnen. Na meerdere verzoeken bij de huisbaas om het gebouw op te knappen in de periode dat de ondernemers op vakantie zijn, dacht de familie dat dit klusje geklaard zou worden.

Terug naar boven