Kerk Risico Check

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie
Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00
Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
Van 8:00 - 17:30 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning

 

Bestuur, beleid en organisatie

 • Rijk werkt samen met sportduikers aan verkenning wrakken Noordzee
  17 February 2017, 10:42 pm
  De Stichting Noordzeewrakken en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn een pilot gestart voor de omgang met historische scheepswrakken in de Noordzee. De Noordzee kent duizenden wrakken, maar van de meeste weten we nog heel weinig. De stichting gaat met sportduikers van duikteam Zeester een aantal van deze wrakken nader bekijken. Zo komen we meer te weten over deze vindplaatsen en kunnen onbekende wrakken mogelijk geïdentificeerd worden.
 • BNA bestaat 175 jaar
  17 February 2017, 10:32 pm
  De BNA, de branchevereniging van architecten in Nederland heeft een mijlpaal bereikt. Het is 175 jaar geleden dat de Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst, de voorloper van de huidige vereniging, werd opgericht. Tot de leden behoorden architecten, maar ook beoefenaars van andere bouwambachten, genie-officieren en ambtenaren van Waterstaat.
 • Tekening in Duits museum blijkt van Rembrandt
  17 February 2017, 10:20 pm
  Een werk in de collectie van het Herzog Anton Ulrich-Museum in het Duitse Braunschweig blijkt van Rembrandt (1606-1669). Dat hebben deskundigen geconcludeerd uit nader onderzoek, zo heeft het museum vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een krijttekening van een hond die tot voor kort werd toegeschreven aan de Duitse schilder Johann Melchior Roos (1663-1731).
 • Restauratie paarse boerderij Hees
  16 February 2017, 5:54 pm
  In het voormalig tuindersdorp Hees staat een keuterboerderij, die in de omgeving bekend is vanwege zijn paarse kleur. De boerderij heeft in de afgelopen 40 jaar veel meegemaakt, van een onbewoonbaar verklaring en nominatie tot sloop tot verbouwing tot paardenstal. In 2009 werd de boerderij echter aangewezen tot gemeentelijk monument door de gemeente Nijmegen waar Hees inmiddels onder valt, waarna in 2012 een bouwhistorisch onderzoek volgde. De volgende stap is een restauratie van het pand dat uit omstreeks 1800 bleek te komen, hoewel de paarse kleur daarmee waarschijnlijk zal verdwijnen.
 • Eerste hulp bij vastgelopen herbestemmingsprojecten
  16 February 2017, 2:09 pm
  Vastgelopen herbestemmingsprojecten die een nieuwe impuls nodig hebben, kunnen vanaf nu door de ‘Commissie Herbestemming Monumenten’ extra steun krijgen. Zoals bemiddeling of advies bij bouwkundige problemen, trage vergunning trajecten, tegenstrijdige regelgeving, etc. De Commissie, onder begeleiding van Professor mr. Pieter van Vollenhoven, zet zich op dit moment al in voor enkele projecten, bijvoorbeeld het Klooster ter Apel en de monumentale boerderij Mariënhof in Westmaas. Uitgangspunt voor de commissie is dat het herbestemmingsproject in een gevorderd stadium moet zijn en er sprake is van concrete knelpunten die de realisatie (nog) in de weg staan.
 • Gemeente Moerdijk betaalt niet mee aan restauratie van de Keenesluis
  16 February 2017, 11:03 am
  De gemeente Moerdijk gaat niet mee betalen aan de restauratie van de Keenesluis. Dat zegt wethouder Thomas Zwiers in reactie op Louis van der Kallen. Het dagelijks bestuurslid van het waterschap roept de gemeente op wel een flinke bijdrage te leveren. ,,En dan heb ik het over een bedrag van zes cijfers.''
 • Dag Van De Brandweergeschiedenis In Brandweermuseum Wassenaar
  16 February 2017, 10:54 am
  Op zaterdag 4 maart is het Brandweermuseum Wassenaar en het raadhuis De Paauw gastheer voor de Dag van de Brandweergeschiedenis. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd rond de verjaardag van Jan van der Heijden (1637 -1712) de uitvinder van de slangenbrandspuit. De organisatie is in handen van het Netwerk Geschiedenis van Brandweer Nederland en de Werkgroep Brandweer Historie van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen.
 • Zaans huisje Enkhuizen wordt gemeentelijk monument
  16 February 2017, 10:49 am
  Het college van Enkhuizen heeft besloten een bijzonder pandje aan het Westeinde 118 aan te wijzen als gemeentelijk monument. De eigenaren hadden een sloopvergunning aangevraagd voor het negentiende-eeuwse pand in de Zaanse stijl, maar de Vereniging Oud Enkhuizen heeft dit weten te voorkomen met de aanvraag.
 • Adopteer een stuk van nieuwe stadsmaquette Amsterdam
  16 February 2017, 10:39 am
  Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) heeft een crowdfundcampagne gestart voor een driedimensionale stadsmaquette van 400 m2 maken, waarin bijzondere verhalen van de stad zijn verwerkt. Door je favoriete plek aan te wijzen, te vertellen waarom dit je lievelingsstek is en een donatie te doen, adopteer je als het ware een stukje van de stad. De meest bijzondere verhalen krijgen een plek in de maquette (mits de benodigde 40.000 euro wordt opgehaald).
 • Komt er een universiteit in de Haarlemse koepelgevangenis?
  16 February 2017, 10:32 am
  De Stichting Panopticon heeft plannen voor een een university college in de Koepelgevangenis in Haarlem. De buurt is enthousiast en het college van burgemeester en wethouders steunt het project. Alleen de gemeenteraad ligt nog dwars. Donderdagavond 16 februari zal de raad besluiten of de gemeente de voormalige gevangenis overneemt van het Rijksvastgoedbedrijf, om het pand vervolgens door te verkopen aan de stichting.

Terug naar boven