Kerk Risico Check


   WERKEN BIJ DONATUS?
   
Bekijk onze vacatures:
   Lees meer »

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie

Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00

Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag
Van 8:00 - 17:00 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning
 
video kerken

video monumenten video particulieren
 

Advies per specifieke schade

Onderstaand verstrekken wij u aanvullende adviezen voor inbraak-, brand- en waterschades.

Brandschade

Stel u voor, een brand. Een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Er heerst een complete verwarring. Laat staan dat de mensen die gedupeerd zijn de gevolgen kunnen overzien.

Na de melding van de brand (of een explosie, blikseminslag of waterschade) schakelt de brandweer vaak direct de Salvagecoördinator in. De Salvagecoördinator, een man of een vrouw, is meestal binnen een uur ter plaatse. Hij is er voor de gedupeerden; bedenk dat dit waarschijnlijk de belangrijkste uren in zijn of haar leven zijn. De Salvagecoördinator luistert niet alleen aandachtig, hij handelt ook. Hij zorgt voor een stabiele situatie door specialisten in te schakelen om bijvoorbeeld bluswater weg te pompen, ramen en deuren dicht te timmeren, de stank te verdrijven, de eigendommen in veiligheid te brengen en voor onderdak te zorgen.
De Salvagecoördinator handelt uit naam van de Stichting Salvage. Donatus en de andere Nederlandse brandverzekeraars hebben Stichting Salvage opgericht om hun klanten geheel kosteloos in de eerste uren na de brand bij te staan. Daarna neemt Donatus de zorg van de Salvagecoördinator naadloos over.
Donatus en Stichting Salvage zorgen er gezamenlijk voor dat u weer verder kunt. Zie voor meer informatie: http://www.stichtingsalvage.nl/stichting-salvage/doelstellingen/.

In alle andere gevallen kunt u zelf contact met ons opnemen, of de schade melden via onze website. Ga daarvoor naar de pagina Contact. Neemt u gerust alle maatregelen die nodig zijn om de schade te beperken! Beschadigde zaken moet u bewaren. Daardoor geeft u ons de gelegenheid om naderhand vast te stellen wat er is gebeurd, waaruit de schade bestaat en hoe groot de schade is. De kans op brand kunt u verkleinen door gebruik te maken van het:Formulier Brandgevaarlijke Werkzaamheden.

Inbraakschade

Waarschuw direct de politie. Naderhand doet u aangifte via internet http://www.politie.nl/aangifte/, of op het politiebureau. Daarbij laat u opnemen welke artikelen er beschadigd, dan wel gestolen zijn. Komt u er in een later stadium achter dat u vergeten bent om bepaalde artikelen op te geven, dan kunt u daarvoor een aanvullende aangifte doen. Zowel van de eerste, als van de aanvullende aangifte moet u een rapport van de politie krijgen.

Na het ontstaan van de schade meldt u die zo spoedig mogelijk bij ons. Zo nodig vragen wij een expert om uw schade vast te stellen. Ook sturen wij u een schadeaangifteformulier toe, dat u ingevuld en ondertekend naar ons terug dient te sturen, samen met de politieaangifte en eventuele bewijsstukken (aankoopnota’s, foto’s, etc.). Beschadigde zaken moet u bewaren. Daardoor geeft u ons de gelegenheid om naderhand vast te stellen wat er is gebeurd, waaruit de schade bestaat en hoe groot de schade is.

Waterschade

Het belangrijkste bij waterschade is dat u eerst de oorzaak van de schade laat onderzoeken en verhelpen. Daarna laat u alles drogen. Vaak blijkt namelijk pas na droging wat de uiteindelijke schade is. Het is raadzaam telefonisch contact met ons op te nemen om te overleggen over de te nemen stappen. Soms is het zinvol een bouwdroger of waterzuiger te huren. In dat geval kunnen wij u direct toestemming geven, waardoor u sneller bevrijd bent van de overlast. Ook kunnen wij dan alvast inschatten of het nodig is een expert in te schakelen. Beschadigde zaken moet u bewaren. Daardoor geeft u ons de gelegenheid om naderhand vast te stellen wat er is gebeurd, waaruit de schade bestaat en hoe groot de schade is.

 

Terug naar boven