Kerk Risico Check


   WERKEN BIJ DONATUS?
   
Bekijk onze vacatures:
   Lees meer »

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie

Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00

Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag
Van 8:00 - 17:00 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning
 
Herbestemde kerken1 Herbestemde kerken2 Herbestemde kerken3 Herbestemde kerken4
 

Herbestemde kerken

Kerkelijke gebouwen vertrouwd verzekerd sinds 1852

Al vanaf 1852 verzekert Donatus kerk- en kloostergebouwen. Vaak eeuwenlang eigendom van kerkelijke gemeenten, parochies, kloosterordes en congregaties. Vele van deze gebouwen krijgen de komende jaren een nieuwe bestemming. Ook hebben al tal van kerk- en kloostergebouwen de afgelopen decennia een nieuwe functie gekregen. Wilt u een dergelijk gebouw verzekeren, dan bent u bij Donatus aan het goede adres.

Voor elke herbestemming een oplossing

Tal van herbestemmingen zijn bij Donatus goed te verzekeren. Bijvoorbeeld culturele, maatschappelijke, educatieve en zorgfuncties. Maar ook kantoor- en woonfuncties. Bij horeca- en winkelfuncties is de verzekering afhankelijk van een risico-inspectie door Donatus.
Bij Donatus profiteren ook eigenaren van voormalige kerk- en kloostergebouwen van het uniek systeem van premierestitutie. Gemiddeld wordt 45% van de brutopremie weer teruggegeven aan onze leden. De Ledenraad stelt de hoogte van de premierestitutie vast. De meeste voor de eredienst in gebruik zijnde kerken zijn bekend bij Donatus. Daarom kunnen wij u bij een herbestemd kerkgebouw goed van dienst zijn met onze expertise van deze bijzondere gebouwen en u adviseren over de risico’s die u loopt. Wij kennen een werkwijze waarin preventieadviezen worden gegeven en de aard van de bestemming van het gebouw mede de premie bepaalt.

Risico’s verzekeren

Een eigenaar loopt naast schade aan het gebouw en inventaris ook risico’s op gebieden die samenhangen met het in bezit hebben van een herbestemd kerkgebouw. Zo hebben wij in samenwerking met andere verzekeraars speciale oplossingen voor milieuschade (MSV), met name als er asbest in een pand is verwerkt, en aansprakelijkheid (AVB). Daarnaast zijn er risico’s bij verbouwingen en restauraties; die zijn te verzekeren met een CAR-verzekering. 

Terug naar boven