Kerk Risico Check


   WERKEN BIJ DONATUS?
   
Bekijk onze vacatures:
   Lees meer »

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie

Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00

Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag
Van 8:00 - 17:00 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning
 
 

Kerken

Kerken vertrouwd verzekerd sinds 1852

Donatus is al sinds 1852 gespecialiseerd in het verzekeren van kerkgebouwen en het verzorgen van verzekeringen voor kerkbesturen. Inmiddels zijn de meeste Nederlandse kerken, zowel katholieke als niet-katholieke, al jaren lang bij ons verzekerd.

Gratis taxatie en betaalbare premies

Elk kerkgebouw dat bij Donatus is verzekerd, wordt gratis getaxeerd door onze eigen buitendienst. Dit geldt ook voor andere gebouwen die eigendom zijn van uw kerkelijke gemeente, evenals de orgels en de inventarissen. Onze bouwkundigen en technici zijn zeer ervaren en velen zijn bovendien registerexpert. Deze werkwijze voorkomt discussie bij schade, omdat Donatus dan geen beroep doet op onderverzekering.

Als onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk bieden wij betaalbare premies. Als wij een verzekeringsjaar positief kunnen afsluiten, ontvangen onze verzekerden een gedeelte van de betaalde premie van de opstal- en inboedelverzekeringen terug. Wij zijn een onderlinge verzekeraar met uitgesloten aansprakelijkheid, wat inhoudt dat de leden (de verzekerden) niet het risico lopen van een naheffing als onze bedrijfsresultaten onverhoopt negatief zouden zijn.

Verzekeringen voor kerkbesturen

De problemen voor kerkbesturen worden ingewikkelder. Donatus biedt oplossingen met nieuwe verzekeringen. Bijvoorbeeld voor de aansprakelijkheid van bestuurders van kerken. Maar ook voor de juridische positie van vrijwilligers en medewerkers als die full- of parttime in dienst zijn en ziek of arbeidsongeschikt worden. Bij ‘Producten’ vindt u meer informatie.

Terug naar boven