Kerk Risico Check


   WERKEN BIJ DONATUS?
   
Bekijk onze vacatures:
   Lees meer »

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie

Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00

Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag
Van 8:00 - 17:00 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning
 
 

Monumenten

Monumenten vertrouwd verzekerd sinds 1852

Al sinds 1852 verzekert Donatus kerken, kloosters en pastorieën. Vele daarvan behoren tot het Nederlands monumentaal erfgoed. Onze langjarige ervaring heeft een schat aan bouwkundige- en verzekeringstechnische kennis opgeleverd, die van belang is in het acceptatie- en het schadetraject. Bovendien begrijpen wij als geen ander de inzet van eigenaren om hun monument in stand te houden voor toekomstige generaties. Voor deze eigenaren heeft Donatus een speciale monumentenverzekering ontwikkeld.

Maatwerk

Donatus biedt drie monumentenverzekeringen voor bewoonde monumenten: Comfort, Royaal en Subliem. In alle drie varianten bieden wij maatwerk, waaronder aanvullende dekkingen bij herstel of restauratie. Bij het verbouwen of restaureren geven wij concrete (preventie) adviezen en bieden wij aanvullende dekkingen tijdens de werkzaamheden. Ook bij werk dat wordt gedaan door eigenaren en/of vrijwilligers.

Monumentenbrochure

Waardestijging en indexering

De herbouwwaarde (of verzekerde som) van monumentale panden wijkt af van die van reguliere gebouwen. Daarom is een standaard opstalindex ontoereikend. De eigen index van Donatus voor kerken en monumenten is gebaseerd op duizenden bij ons verzekerde panden die door onze eigen buitendienst zijn getaxeerd. Daardoor hebben monumenteneigenaren bij Donatus de zekerheid dat zij ook in de toekomst op peil verzekerd blijven.

Gratis taxatie en betaalbare premies

Elk monument dat bij Donatus is verzekerd, wordt gratis getaxeerd door onze eigen buitendienst. Onze bouwkundigen en technici zijn zeer ervaren en velen zijn bovendien registerexpert. Deze werkwijze voorkomt discussie bij schade, omdat Donatus dan geen beroep doet op onderverzekering. 

Als onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk bieden wij betaalbare premies. Als wij een verzekeringsjaar positief kunnen afsluiten, ontvangen onze verzekerden een gedeelte van de betaalde premie van de opstal- en inboedelverzekeringen terug. Wij zijn een onderlinge verzekeraar met uitgesloten aansprakelijkheid, wat inhoudt dat de leden (de verzekerden) niet het risico lopen van een naheffing als onze bedrijfsresultaten onverhoopt negatief zouden zijn.

Soorten monumenten

Donatus verzekert de volgende soorten monumenten:

    •     Bewoonde rijks-, provinciale en gemeentelijke monumenten
    •     Bewoonde kastelen
    •     Particuliere historische buitenplaatsen
    •     Beschermde stads- en dorpsgezichten
    •     Herbestemde monumentale kerken en -kloosters

Ook voor het verzekeren van niet-bewoonde kastelen en -rijksmonumenten kunt u bij Donatus terecht. De verzekeringsmogelijkheden zijn echter wel afhankelijk van de bestemming en het gebruik.

Andere verzekeringen

Eigenaren van monumenten behoren tot onze statutaire doelgroep en kunnen ook andere verzekeringen bij ons onderbrengen, zoals: aansprakelijkheid, auto, rechtsbijstand en reisverzekeringen. Ook een 'gewone' opstalverzekering is mogelijk.

Terug naar boven