Kerk Risico Check

 

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie

Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00

Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag
Van 8:00 - 17:00 uur
Dagelijkse voicemail
Van 12:30 - 13:00 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning
 

Verborgen verhalen verteld op Dag van het Kasteel 2018

Tweede pinksterdag, 21 mei a.s. organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de elfde keer Dag van het Kasteel. Op deze dag openen meer dan 130 kastelen en buitenplaatsen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland hun poorten voor publiek. Ook poorten die normaal gesloten blijven gaan van het slot. Middels activiteiten rond het jaarthema Verborgen Verhalen Verteld wil de NKS bezoekers op een unieke manier kastelen en buitenplaatsen laten beleven. Om zo kennis te delen en enthousiasme voor behoud van dit erfgoed te vergroten.

“Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen” zegt Janneke van Dijk, projectleider van Dag van het Kasteel, “kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met het thema Verborgen Verhalen Verteld willen wij de bezoeker deze minder bekende kanten van het leven en werken op kastelen en buitenplaatsen laten beleven”.
 
Gedurende Dag van het Kasteel zijn bezoekers van alle leeftijden welkom op activiteiten rond dit thema. In Gelderland organiseert NKS een Verhalen vertelevenement. Negen Gelderse locaties verwelkomen bezoekers om te luisteren naar verhalen die zich hier hebben afgespeeld. Deze verhalen worden voorgedragen door bekende kinderboekenschrijvers van het collectief Schrijvers van de Ronde Tafel. De verhalen zijn gebundeld in een publicatie die tijdens het evenement verkrijgbaar is. In Overijssel ligt de nadruk op archeologische sites, waarlangs fietsroutes uitgestippeld zijn en een archeotrail te volgen is.

Sinds 2016 brengt NKS speciale Dag van het Kasteel beleefbrochures uit. De brochures bevatten wetenswaardigheden en mooie fietsroutes. U vindt ze bij lokale VVV's, op deelnemende locaties en digitaal op de website.
 
Voor alle deelnemende kastelen en buitenplaatsen en hun activiteiten klik hier 

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de donateurs van NKS, Donatus, het Fonds voor Cultuurparticipatie en regionale partners.

Dag van het kasteel 2018


Bron: persbericht Nederlandse Kastelenstiching 5 april 2018

Terug naar boven