Kerk Risico Check


   WERKEN BIJ DONATUS?
   
Bekijk onze vacatures:
   Lees meer »

 
Donatus Verzekeringen MijnDonatus Introductie

Donatus
Hoff van Hollantlaan 8
5243 SR  Rosmalen
Postbus 500
5240 AM  Rosmalen
Tel: 073 - 522 17 00

Email: info@donatus.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
Van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag
Van 8:00 - 17:00 uur

AFM vergunningnr.:
12000487
Bekijk onze vergunning
 

Succesvol evenement op tweede pinksterdag voor tweede keer georganiseerd

Doe mee aan de Open Kerken Dag in Brabant en Zeeland

Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, wordt voor de tweede keer een Open Kerken Dag gehouden. Dit jaar in Brabant en in Zeeland.

Net als twee jaar geleden, toen voor de eerste keer met groot succes dit evenement in Brabant werd georganiseerd, is deze Open Kerken Dag bedoeld om zoveel mogelijk mensen met kerkgebouwen te laten kennismaken. Alleen door een kerkgebouw te leren kennen kan er gezamenlijk voor worden gezorgd dat ze voor de toekomst behouden blijven.

De organisatie nodigt alle parochies en kerkelijke gemeenten in Brabant en Zeeland uit om mee te doen. In 2017 waren er 200 kerken die meededen aan de eerste Brabantse Open Kerken Dag. Aanmelden via info@openkerkendag.nl, ter attentie van Britt Jennissen. Dit mailadres kan ook worden gebruikt voor het verkrijgen van meer informatie. Zie ook www.openkerkendag.nl.

Voor het organiseren van de tweede Open Kerken Dag is een stichting opgericht. De voorzitter is Lilian Grootswagers uit Kaatsheuvel, Europees specialist in het behoud van religieus erfgoed, zij is lid van de Brabantse Hoeders, initiatiefnemer van de eerste Brabantse Open Kerken Dag. Deze organisatie is in de stichting vertegenwoordigd, samen met de bisdommen Den Bosch en Breda en de PKN. Samen organiseren ze de tweede Open Kerken dag.

Als gevolg van de ontkerkelijking komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. Daar moet een nieuwe toekomst voor gevonden worden. Tegelijk blijven veel kerken ‘in functie’ als godshuis. Wat de bestemming ook is, kerkgebouwen vormen in veel dorpen en stadswijken het belangrijkste materieel erfgoed en herkenningspunt. Er is vrijwel niemand die wil dat deze gebouwen verdwijnen. Maar om daar zorg voor te kunnen hebben is het nodig kerken beter te leren kennen.

Precies daar richt de tweede Open Kerken Dag zich op. Deelnemende kerken, herkenbaar aan een speciale vlag, zetten de deuren open en heten iedereen welkom. Nogal wat kerken organiseren speciale programma’s zoals rondleidingen en exposities. Zo ging het twee jaar geleden met de eerste Brabantse Open Kerken Dag ook. Dat was een groot succes dat vroeg om een vervolg.

 

 

 

 

 

Terug naar boven